Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Népszavazást, de az okról és n
  2007-06-29 19:38:47, péntek
 
  Népszavazást, de az okról és nem az okozatról!

El kell dönteni a választóknak, hogy arról akarnak-e szavazni, hogy megbocsátanak Orbánnak (igennel) és Gyurcsánynak (nemmel), vagy bojkottálva ezt a szerecsenmosdató választási komédiát félrelökik a bedobott gumicsontot, és Petőfi kérdésére akarnak-e választ adni: "Rabok legyünk, vagy szabadok?"

Arról az óriási gumicsontról, amit a FIDESZ népszavazás-kezdeményezésével a választók közé dobott, június 8-án írtam(1), de akkor az EU Alkotmánnyal kapcsolatos népszavazás-kezdeményezést, mint egy három évvel ezelőtti példát említettem.

Azóta lezajlott egy rendkívül fontos esemény, az EU-csúcs, amelyen előrevetődött annak az embertelenség-halmaznak a bukása, ami a globalizáció európai helytartójaként Európai Uniónak neveznek és az Európai Egyesült Államok lázálmát vetíti előre(2). A csúcs előzményei és a csúcsról szóló tudósítások mind azt bizonyítják, hogy a 2005-ös "B" terv(3) szerint haladnak a dolgok, és a Le Figaro véleménye nem jóslás volt, hanem megbízható forrásoktól származó ütemterv ismertetése: "egy egyoldalas "mini-alkotmányt" (brüsszeli elvek) hagyhatnának jóvá a (nemzeti) parlamentek .... Az alkotmány néhány fontos részlete így egyhangúlag megmenthető. De ez egy olyan többsebességes Európa megerősítése lenne, amelyben Franciaország és Németország már nem játszhatná a motor szerepét".

Ez köszön vissza Angela Merkel EU-csúcs értékelésében: "Merkel szerint bár az alkotmányt feldarabolták és itt-ott lenyesegették, a lényegi elemeket sikerült megtartani."(4)

Így hát változatlanul igaz mindaz, amit évekkel ezelőtt Magyarországra az EU-által rákényszerített szenvedhetetlen igáról 12 pontban megfogalmaztam(5).

A francia és német motor nélküli "többsebességes Európa" előképével kapcsolatban el kell gondolkoznia mindenkinek Jaroslaw Kaczynski véleményén: "Németországgal kapcsolatban a miniszterelnök annak a véleményének adott hangot, hogy a szomszédos országban 'valami nagyon nem jó dolog' történik. Csakhogy az európai államok többségének, a múlthoz hasonlóan, 'nincs bátorsága erről beszélni'."(6)

A magyar választók 91 %-a szerint itthon is rossz irányba mennek a dolgok(7), de a magyar parlamenti pártoknak sincs bátorságuk (akaratuk sem) beszélni ennek okáról.

Amit Orbán Viktor könyvében leír, az a látszat-paradigmaváltás. Ezt igyekszik Hegedűs Zsuzsa igazivá mosni(8): "Orbán Viktor a magyarázatot nem kívül - az alvó struktúrák, az IMF, a Világbank, a nemzetközi tőke zsarolási potenciáljában -, hanem belül, a rendszerváltók naivitásában, s főként a rendszerváltó elit hatalomvágyból fakadó farkasvakságában keresi. Vállalva a közös felelősség rá háruló ódiumát." Ezzel szemben a magyarázat az, hogy a rendszerváltók hatalomvágyból fakadó farkasvaksága nem naivitásból, hanem abból ered, hogy az idegen érdek helytartóivá alázva magukat eladták Magyarországot, megvalósítva ezzel a hazaárulás tényállását (Btk. 144. §)(9). Ezért nem beszélhetünk rendszerváltásról, hiszen az egyik idegen érdek érvényesülését a másik váltotta fel. Naivitásból nem lehetett volna elkövetni a mezőgazdaság tönkretételét, a magyar vagyon "spontán", majd irányított eltékozlását, az állam gondoskodó szerepének átadását egy Falanszter-irányításra és nem az emberek kiszolgálására képzett janicsár-hadnak.

Így, hát Orbán Viktor azzal, hogy vállalja "a közös felelősség rá háruló ódiumát", könyve azonos Gyurcsány Ferenc balatonöszödi beismerő vallomásával, de sokkal nagyobb horderejű. Míg Gyurcsány a "baloldal" hazugságait ismerte be, addig Orbán vállalja a politikai elit egygyökerűséget.

Három dolog azonos Orbán látszat-paradigmaváltásával és Gyurcsány beszédével kapcsolatban.
Az egyik: mindketten beismerik azt, hogy Magyarországon nem demokrácia, hanem a politikai elit által a parlamentben gyakorolt diktatúra van.

Orbán ezt önmaga mondja ki: "A magát szabadnak gondoló nép nevében politizáló elit nem akarja, de talán nem is tudja beismerni, hogy (...) a rendszerváltoztatás a magyarok óriási tömegei számára nem szabadságot hozott, hanem kiszolgáltatottságot."

Gyurcsány helyett pedig az igazságszolgáltatás név alatt működő hatalom-kiszolgáló gépezet tesz felmentő vallomást: "Az ilyen, akár megtévesztő, akár nem megtévesztőnek ítélt nyilatkozatok a választó érdemi szavazási döntését befolyásolják és nem a már kialakult szavazói döntésnek megfelelő, a szavazat leadásához szükséges (és így a büntetőjog által védett) választási eljárási rend biztonságát sértik."(10)

A másik azonosság Orbán és Gyurcsány megnyilatkozásai között: az igazságból kiemelt részigazságot (a valódit) helyezik az igazság helyére. És ezt mindketten az Alkotmány 61. § (1) bekezdésének(11) megsértésével, vagyis azzal követték el, hogy meggátolták a választókat közérdekű adatotok megismeréséhez fűződő jogai gyakorlásában. Vagyis az 1990. óta hatalmat gyakorló politikai elit egyetemesen és folyamatosan elkövette a Btk. 177/B §-ban(9) meghatározott "Visszaélés közérdekű adattal" bűncselekményt, (2) bekezdés szerinti minősített formában, mivel nyilvánvalóan állapítható meg a jogtalan haszonszerzés is.

A harmadik azonosság: mindketten saját maguk őszinteségét, gondolkodási mód váltását akarják bizonyítani úgy, hogy a lényeg beismerése helyett önmagukat (is) a jelenlegi helyzet előidézőiként állítják be.
Egy nagyobb bűn(12) elkendőzése ez, egy kisebb bűn beismerésével.

A baloldali média Gyurcsány Ferencről ezt írta és mondta: mintát adott a bátor őszinteségből. A jobboldali média nem tömjénezte Orbán Viktort, csupán nemes egyszerűséggel így jellemezte: Két lábbal a XXI. században.

A magyar média nem minősített, egyszerű okból: a baloldalhoz és a jobboldalhoz mérhető hatékonyságú magyar média nincs.

Felháborító, hogy az "entellektüel" fölényes mosolyával vág bele elevenünkbe Lengyel László az egyik kimondhatatlanul cinikus ("Norman Davies Lengyelországot Isten játszóterének nevezte. Magyarország alighanem az ördög játszótere."), megjelölésével: "Magyarországon nem 1944-45 vagy 1956 áll a középpontban, hanem Trianon, a több mint nyolcvan éves békeszerződés."(13)

Ebből - a Gyurcsányt lengyelellenessé tevő tragikus eseményből - eredt az a kiszolgáltatottság, amely több mint 80 éven keresztül a Szent Korona Országát széttépve, az államalkotó és az államalapító nemzeteket egymás ellenségeivé alázva idegenszívűk martalékává tette Hazánkat.
Ezt a diktátumot ránk erőltették, még formai döntés sem volt a magyarság kezében.

A szenvedhetetlen iga közvetlen oka pedig a megtört nemzet gyarmati helyzete miatti elnyomatottsága, ami miatt leginkább vállalta Orbán és Gyurcsány a kisebb bűn beismerését, annak érdekében, hogy a nagyobb: Magyarország gyarmati megalázottsága, mint ok megjelöletlen maradjon.

"... most majd nem is vizitdíjról szavazunk, hanem elvi kérdésekről, magáról a demokráciáról, az elszámoltathatóságról, merthogy Gyurcsányék becsaptak minket csúnyán, erre a mi demokratikus öntudatunk felhorgadt." - írta Stump András(14). A magyar szavazók öntudatának "felhorgadását" az jelenti, ha az elvi kérdést megérti: arról kell szavazni, hogy tűrjük-e, hogy Gyurcsányék és Orbánék (és az egész politikai elit) továbbra is csúnyán becsapjanak minket.

El kell dönteni a választóknak, hogy arról akarnak-e szavazni, hogy megbocsátanak Orbánnak (igennel) és Gyurcsánynak (nemmel), vagy bojkottálva ezt a szerecsenmosdató választási komédiát félrelökik a bedobott gumicsontot, és Petőfi kérdésére akarnak-e választ adni: "Rabok legyünk, vagy szabadok?"

Most ismét lehetőségünk van arra, hogy saját magunk döntsünk arról, hogy elfogadjuk-e a gyarmatbirodalom diktátumát, vagy elvetjük azt.

A demokrácia látszata már akkor vizsgázik, amikor azt az aláírásgyűjtő ívet elbírálja az OVB (és - a nyilvánvaló elutasítás után - az Alkotmánybíróság), ami Petőfi kérdését idézi:
Akarja-e Ön, hogy az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői 2007. júniusi találkozóján hozott megállapodás szerinti EU alapszerződés magyarországi törvénybe iktatásáról népszavazás döntsön?(15)

Elvileg egyszerű a döntés, mert az elutasítás megerősítése lenne annak, hogy Magyarországon parlamenti diktatúra van, ami még önmaga határozatait is semmibe veszi, hiszen az Alkotmánybíróság 58/2004. (XII. 14.) AB határozata szerint "A Magyar Köztársaság alkotmányos rendje szerint tehát lehetséges népszavazás tartása arról a kérdésről, hogy az Országgyűlés megerősítsen-e valamely nemzetközi szerződést - így az ASz-t - vagy sem."(16) Márpedig az ez évben elkészülő "reform"-alapszerződés nemzetközi szerződés, amely "az EU életbe lépni nem tudott alkotmányos szerződését helyettesíti"(17).

Az EU csúcs nem tette kötelezővé a "reform"-alapszerződés népszavazással történő megerősítését (amely a ratifikációhoz vezet), de nem is tiltotta azt meg.(18) Az Országgyűlés befejeződött tavaszi ülésszakán erről nem rendelkezett, tehát
nem lehet jogi akadálya annak, hogy a magyar választók teljesítsék a Szent Korona eszméből eredő kötelességüket és mintát adva a 26 országnak, megtagadja a gyarmatbirodalom diktátumát.


Ezt az aláíróívet akkor is használni fogjuk, ha nem hitelesítik, hiszen a diktatúra elutasítását jelenti.

Ugyanakkor egy másik aláíróívet is elindítunk, amelynek hitelesítését nem indítványozzuk, hiszen nyilvánvaló az elutasítás minden fórumon. Ez ugyanis a demokrácia elfogadását jelenti azzal, hogy teljesíti a Kossuth tér céljait: visszaállítja Magyarország Szent Korona eszméjén a Szabadság Alkotmány, vagyis Történelmi Alkotmányunk jogfolytonosságát egy jogszerű Alkotmányozó Nemzetgyűlésen(19).

Ez a levél a gondolkodási mód (paradigma) váltással a rendszerváltás gyakorlati megvalósítására szólítja azokat, akik összetartoznak(20), mert
értik és érzik, hogy a Szent Korona tagjai, tehát Szolgálatot kell teljesíteniük.

Kelt Szegeden, 2007. június 27-én.

Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyarmatbirodalom, farkasvakságában, alkotmánybíróság, lengyelellenessé, szerecsenmosdató, kimondhatatlanul, megnyilatkozásai, egygyökerűséget, helytartójaként, lengyelországot, szenvedhetetlen, rákényszerített, megvalósítására, paradigmaváltás, elnyomatottsága, bűncselekményt, egyszerűséggel, megalázottsága, kezdeményezést, magyarországon, miniszterelnök, potenciáljában, rendszerváltók, németországgal, többsebességes, magyarországra, megfogalmaztam, hatalomvágyból, kiszolgálására, tagországainak, megtévesztőnek, érvényesülését, magyarországot, megismeréséhez, megjelölésével, nemzetgyűlésen, szerecsenmosdató választási, bedobott gumicsontot, óriási gumicsontról, választók közé, három évvel, rendkívül fontos, globalizáció európai, csúcs előzményei, csúcsról szóló, alkotmány néhány, olyan többsebességes, motor szerepét, alkotmányt feldarabolták, lényegi elemeket, miniszterelnök annak, véleményének adott, Európai Uniónak, Európai Egyesült Államok, Angela Merkel EU-csúcs, Jaroslaw Kaczynski, Amit Orbán Viktor, Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencről, Orbán Viktort, Lengyel László, Norman Davies Lengyelországot Isten, Szent Korona Országát, Stump András, Akarja-e Ön, Európai Unió, Magyar Köztársaság, Szent Korona, Magyarország Szent Korona, Szabadság Alkotmány, Történelmi Alkotmányunk, Alkotmányozó Nemzetgyűlésen, Kelt Szegeden, Halász József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Garai Gábor - Takarítás  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Png nő  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Próbálj meg ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zilahy Lajos gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Soha ne kedvezz...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy bizonyos határt  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einstein gondolata  Hogy lehet megtartani  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Fehér virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Németh László tollából  Nagyon különös  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Makszim Gorkij gondolata  A kételkedés kezelése  Albert Einstein gondolata  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Lóhere  Facebookon kaptam  Erdőn  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
szerecsenmosdató választási, bedobott gumicsontot, óriási gumicsontról, választók közé, három évvel, rendkívül fontos, globalizáció európai, csúcs előzményei, csúcsról szóló, alkotmány néhány, olyan többsebességes, motor szerepét, alkotmányt feldarabolták, lényegi elemeket, miniszterelnök annak, véleményének adott, szomszédos országban, európai államok, múlthoz hasonlóan, magyar választók, magyar parlamenti, alvó struktúrák, nemzetközi tőke, rendszerváltók naivitásában, rendszerváltó elit, közös felelősség, rendszerváltók hatalomvágyból, idegen érdek, hazaárulás tényállását, egyik idegen, másik váltotta, mezőgazdaság tönkretételét, magyar vagyon, állam gondoskodó, emberek kiszolgálására, politikai elit, parlamentben gyakorolt, magát szabadnak, magyarok óriási, választó érdemi, szavazat leadásához, büntetőjog által, másik azonosság, igazságból kiemelt, igazság helyére, választókat közérdekű, jogtalan haszonszerzés, harmadik azonosság, lényeg beismerése, jelenlegi helyzet, baloldali média, bátor őszinteségből, jobboldali média, magyar média, jobboldalhoz mérhető, egyik kimondhatatlanul, ördög játszótere, több mint, államalapító nemzeteket, diktátumot ránk, magyarság kezében, megtört nemzet, magyar szavazók, elvi kérdést, egész politikai, gyarmatbirodalom diktátumát, demokrácia látszata, aláírásgyűjtő ívet, nyilvánvaló elutasítás, elutasítás megerősítése, ratifikációhoz vezet, aláíróívet akkor, diktatúra elutasítását, másik aláíróívet, elutasítás minden, demokrácia elfogadását, jogszerű Alkotmányozó, rendszerváltás gyakorlati, gyarmatbirodalom, farkasvakságában, alkotmánybíróság, lengyelellenessé, szerecsenmosdató, kimondhatatlanul, megnyilatkozásai, egygyökerűséget, helytartójaként, lengyelországot, szenvedhetetlen, rákényszerített, megvalósítására, paradigmaváltás, elnyomatottsága, bűncselekményt, egyszerűséggel, megalázottsága, kezdeményezést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.